Cargobyxor för män och alla tillfällen

Cargobyxor utvecklades ursprungligen för militärpersonal och namnet hänvisar till de många stora fickorna som denna typ av byxor har. Även om cargobyxor har följt modetrender mer än praktiska behov genom historien, är fickorna ett genomgående drag. Oavsett om du letar efter cargobyxor med avtagbara ben eller cargobyxor med muddar, hittar du det här. Vi erbjuder även cargobyxor i ripstop eller polyester/bomullsblandningar, vilket garanterar ett slitstarkt och tåligt plagg. Vi har allt klär till män från storlek XXS till 9XL, så du kommer inte att gå tomhänt här!

Läs mer Read Less

Artiklar 1-36 av 59

per sida
Sätt fallande sortering
Sida

Cargo byxor – både maskulina och praktiska

Cargo byxor, ibland kallade combat byxor eller utility byxor, är ofta kända för sina mångsidiga och stora fickor. Dessa fickor gjorde det möjligt för soldater att ha enkel tillgång till exempelvis ammunition. Många utanför militären har också upptäckt fördelarna med att ha sina tillhörigheter nära till hands utan att behöva bära väskor. Utforska vårt utbud av cargoshorts för liknande praktiska lösningar.

Cargo byxor är byxor med lös passform, ursprungligen designade för att motstå tuffa militära utomhusaktiviteter. En cargo-ficka är en typ av patchficka, ofta med veckade sidor för att öka kapaciteten, och stängs med lock som försluts med magnet, knapp eller kardborreband. I vissa designer kan cargofickorna vara dolda eller osynliga, ibland med en liten dragkedja.

De många fickorna på cargobyxor behöver dock inte alltid ha en specifik funktion utan kan också vara en designmässig finess. Om du vill ha ett par bekväma och slitstarka byxor med många smarta detaljer är cargobyxor troligen lösningen för dig. Cargobyxor ses ofta i robusta och slitstarka material, oftast vävda av bomull, vilket gör dem andningsbara och lämpliga för året runt användning. Praktiska överväganden är naturligtvis en stor del av byxornas framgång, men utan att ha varit en del av modet under flera årtionden hade de troligen inte nått så långt utanför militären. Utforska våra Army T-shirts för att hitta den perfekta matchningen till dina cargobyxor.

Från militärkläder till street-mode

Battledress användes ursprungligen av de brittiska styrkorna på 1930-talet och introducerades i USA på 1940-talet under andra världskriget. De stora fickorna, som är karaktäristiska för cargobyxor, var ursprungligen designade för att de brittiska styrkorna skulle ha enkel tillgång till fältkartor och andra viktiga småföremål. Konceptet kopierades till den amerikanska fallskärmsjägaruniformen för att ge mer plats för K-rationer och extra ammunition.

Cargobyxans popularitet kan tillskrivas flera faktorer: Det är en snygg och bekväm byxa som passar lika bra på en festival som på huvudgatan i en storstad – där de särskilt är praktiska för dagsturer till fots, där man inte har mycket att bära men fortfarande vill ha sina viktigaste saker nära till hands, som telefonen och kreditkortet. Outdoor-entusiaster var bland de första att inse potentialen i cargobyxorna och tar det idag för givet att byxorna är en fast del av deras utrustning. När du väljer ett par cargobyxor får du ett par byxor som är praktiska både för vad de kan användas till och hur de ser ut. Idag kan man få dem i många olika färger och mjukhetsgrader – det är bara att hitta vad som passar bäst för dina behov.

Moderna Tolkningar och Färgval

Förutom de traditionella camouflagemönstren finns cargobyxor idag tillgängliga i en mängd färger som grå, beige och vit. Moderna tolkningar av camouflagemönster har också dykt upp, och istället för de mer klassiska jordfärgade tonerna kombineras nya färgscheman som gul, grå och svart. Ett exempel är Brandit Pure Vintage i Black Camo, som kombinerar mörkgrå toner med svart. Dessa byxor är perfekta för både vardag och äventyr och kan kombineras med våra tank tops för en komplett look.