Paracord armband

Paracord armband startade som en trend bland amerikanska elit soldater som själv flätade armbanden av amerikansk 550 fallskärmslina (paracord). På detta sätt hade soldaten alltid en bra mängd lina på sig, om han plötsligt befann sig i en nödsituation. I dag är paracord-armband en fast del av modet och ett fett alternativ för män som normalt inte går med smycken. Hitta ditt farvorit paracord armband här nedan – skulle det vara så att det är en färgkombination du saknar kan du vara lite kreativ och fläta ditt armband själv.

Läs mer Read Less

8 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Paracord armband

Paracord armband är stenhårt mode för män. Själva armbandet består av en sammanflätad paracordlina som kommer från fallskärmarna de ursprungligen ingick i. Det starka materialet visade sig dock vara särskilt användbart i överlevnadssituationer, varför soldaten tog med sig linan. Även idag är paracord ett viktigt redskap för soldater, som ofta bär linan i form av ett rått armband, som kan vecklas ut och användas för att klara massor av överlevnadssituationer.
Det har kommit ett stort utbud av paracord armband, som redan har blivit populära i USA där folk som normalt inte använder smycken bär dessa råa armband. Många bär dem för att uttrycka sitt stöd till försvaret, många för att de tilhör outdoor-livet och många bär dem för att de ger ett personligt uttryck. Armbanden är alla stenhårda, liksom de starka nyckelbanden, som också finns här på sidan.