Boonie hat & army hattar

En boonie är en huvudbonad som påminner om 'fiskehatten'. Men den har dock en bredare skärm hela vägen runt som ger bättre skydd mot både vatten och skadliga solstrålar. Den är ett bra val som solhatt, för boonie'n ger nämligen bra skydd av både ansikte, hals och nacke, med hjälp av sin breda skärm. Modellerna i vårt utbud är typiskt tillverkade av en kraftig bomull-polyester kvalitet som gör att de håller färgen särskilt bra, är slitstarka och kraftiga men ändå mjuka och behagliga att bära i alla väder. En boonie-hat ser möjligen stor ut, men den kan faktiskt lätt rullas ihop så att den kan vara i en lårficka på ett par cargobyxor eller en jackficka, och kan lätt tas med överallt. Ännu en cool egenskap är att du själv kan forma skärmen - allt du behöver göra är att forma skärmen som du vill ha den över ångan från en kokande kastrull med vatten. Med lite tålamod och formande av tyget 'minns' tyget formen och den kommer sitta stenhårt - varje gång. Boonie-hattarna är nog en av de mest allsidiga hatt-typerna i vårt sortiment! Få hattar är lika bra i hällande regn här hemma, som på en soldränkt strand i Sydamerika.

Läs mer Read Less

18 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Bonnie och fiskehatt i militär look

Med en army boonie hatt är du skyddad mot de danska väderförhållandena. Boonien, som många nog känner igen som en fiskehatt, är med sin breda skärm perfekt på de dagar då du befinner dig i solen. Den hjälper till att hålla huvudet kallt och huden avskärmad, då den ger skugga till huvud och nacke. Den breda skärmen på hatten kan dock också snitsigt användas till att hålla ansiktet fritt från regn, om vädret är dåligt.
Den militära boonie'n har en ring på mitten av huvudet, där soldaterna kan fästa vegetation, och på så sätt kamouflera sig. Hos Army Star behöver du dock inte att själv stå för camouflagen, vi har nämligen modeller med klassisk army camouflage för varje smak, liksom vi har många snygga enfärger.
I dag ses éfiskehattené både i friluftslivet och i det civila, där den särskilt utgör ett festligt och nyttigt inslag på landets många festivaler eller campingturer. Typiskt används Boonieén av vuxna, men den passar i hög grad också till barn. Särskilt smågrabbar tycker att det är häftigt med militärutrustning, och när den samtidigt skyddar i solen så är det bara en extra bonus.
Hitta din helt egna fiskehatt här hos Army Star.