Militära parkasjackor för män - perfekt för den danska kylan

Army parkasjackor utvecklades ursprungligen av US Airforce för att användas av de piloter och personal utstationerade i miljöer med arktiska eller mycket kalla förhållanden. Militära parkasjackor är typiskt längre än en normal jacka, och de har dessutom en huva, som kan stängas eller dras åt helt, så att det mesta av ansiktet är avskärmat mot kylan - vilket är viktigt för att hålla kroppstemperaturen. Militära parkasjackor från Army Star är, liksom originalen, varma och har ett längre snitt än vanliga jackor. Army parkasjackor passar bra för de kalla danska höstarna och vintrarna, om man gärna vill undvika att frysa men samtidigt se maskulin ut.

Läs mer Read Less

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Parkasjackor och rockar - bekämpa kylan i army mode

Parkasjackan är army mode som passar suveränt till de danska väderförhållandena på höst och vinter, där den är din bästa vän i stark kyla. Parkasjackan ger bra skydd särskilt i kallt väder, där dess extra längd, och i några fall huva, gör det lättare för dig att isolera kroppen och förbli varm.
Parkasjackan är särskilt populär via två modeller - N-3B och Fishtail. N-3B, som fick det folkliga namnet “snorkel parkas” pga. de goda möjligheterna att snöra parkan, vilket endast lämnar kvar ett litet (snorkeliknande) hål man kan kolla ut igenom. Möjligheten att göra den tät gör den effektiv i kallt väder, och isolerar huvud och öron, vilket kraftigt minskar upplevelsen av kyla - det är genomtänkt army fashion.
Fishtail modellen har fått sitt namn efter den nedersta delen av ryggen, som är tvådelad. Parkasjackan var i många år populär i militären på grund av dess praktiska egenskaper. Det berodde särskilt på den nedre ryggen, som kunde snöras upp om benen och göra soldaten mer rörlig, samt dess skyddande effekt som yttersta lager utanpå uniformen.
Egenskapen med ett skyddande ytterlager gjorde senare parkasjackan populär i den brittiska MOD subkulturen, där musik och modeinteresserade unga köpte modellerna i militära överskottslager, och använde dem till att skydda sina finare kläder när de körde på scooter. Sedan dess har parkan uppträtt i film, modemagasin och som en favoritjacka, när det gäller kläder för män.