Anoraker

Vindjacka – praktiskt ytterplagg som skyddar för både vind och regn, och hjälper dig att hålla värmen. Egenskaper som passar perfekt till det nordiska varierande klimatet. Vi har samlat ett stort urval av anoraks, lätta vindjackor och fodrade jackor med luva - sortimentet täcker behov för varje säsong. Vinden kyler fort ner kroppen, och blir man dessutom fuktig kommer nerkylningen att gå ännu snabbare. Därför är en vindjacka perfekt för dig som är aktiv – oavsett om du cyklar till jobbet, vandrar i naturen eller leker i snön. Se vårt grymma sortiment nedanför.

Läs mer Read Less

12 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

MER OM VINDJACKOR

Som namnet antyder är en vindjacka en jacka som skyddar för vinden. Vinden är en av de faktorer som snabbast får kroppen att kylas ner. Om man dessutom är fuktig eller blöt ökar nerkyldningen betydligt. Det är därför viktigt med ett lager som skyddar mot vind så gott som året runt. Jackan kan vara fodrad och kallas då vanligen för windbreaker (en windbreaker kan dock även vara ofodrad, så definitionen är inte alltid glasklar). Dessa fodrade jackor är lämpliga för våren och hösten. Ofta är de vattenavvisande men inte vattentäta, då detta kommer på bekostnad av andbarheten. Dålig andbarhet gör att jackan känns fuktig, eftersom fukt från kroppen inte får möjlighet att släppas ut. Därför är windbreakern vanligtvis vattenavvisande för att klara av lättare nederbörder vilka ofta präglar dessa årstider.
Om jackan är av en rymlig modell kan den även användas under den milda vinten. Det enda som krävs är att jackan kompletteras med ett varmt mellanskikt så som en tröja, cardigan, sweatshirt eller liknande. De vattenavvisande egenskaperna är positiva även vid snöfall, eftersom snöflingorna snarare glider av jackan än ligger kvar och smälter. Den ofodrade jackan är praktisk särskilt i slutet av övergångssäsongerna och under sommaren. Vindjackan skyddar från vind och förhindrar nedkylning, och gör så att kroppen kan andas. Vindjackan är en praktiskt jacka året om för den aktiva, exempelvis för den som cyklar till skolan eller jobbet. Den skyddar från vind, håller värmen och kan hantera det skiftande vädret.