Softshell jackor för män – en skön jacka som andas

Softshell jackor kännetecknas av sitt material och enkla design, som har blivit enormt populär. En softshell jacka är en lätt jacka som håller för lätt regn och måttliga vindbyar. Softshell jackor är typiskt sett lite mer komfortabla och andas mer än hardshell jackor, men de är mindre väderbeständiga. En softshell jacka kan med fördel kombineras med en fleecetröja eller ylletröja som mellanlager på kyligare dagar.

Läs mer Read Less

25 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Softshell jackan

En softshell jacka är ofta i ett material som ger din kropp fri rörelsefrihet, samtidigt som jackan är praktisk i väder där du vill isolera värme och blockera vinden, samt vara iförd ett andningsbart material. Softshell jackan har i regel inget membran, vilket ger goda förhållanden för andningsbarheten, då materialet helt enkelt har lättare att göra sig av med fukt - något som många män efterlyser i sina kläder. Att inte ha inbyggt membran i tyget betyder också att vattentätheten inte är lika bra som på hardshell modellerna - därför är den designad till små regnbyar. I gengäld är en softshell typiskt sett varmare, och beroende på hur vindtät modellen är ser den till att du inte blir nedkyld - dock fortfarande med ett behov av mellanlager, om den ska användas under kalla vinterdagar.
Jackan tjänar många ändamål, då den både kan användas under kalla förhållanden såväl som under fysiska aktiviteter på grund av dess höga andningsbarhet. Skulle det ändå bli för varmt går det att reglera - blixtlåset vid armhålan kan öppnas för att snabbt driva ut extra värme.
Den sköna herrjackan är fet army fashion och finns både i fet camouflage och enfärgat, som ger en maskulin look.