Stark paracord - Fallskärmslina för alla situationer

Behöver du en stark och kraftig lina så rekommenderar vi dig våra paracord! Paracord är även fallskärmslinor, och de finns här i många olika färger, allt från de populära armyfärgerna till de mer lysande neonfärgerna. Du kan använda dem till nästan allt, från armband och nyckelringar till en kraftig nödlina på vandringsturen i det fria. Fallskärmslinor är till för dig som vägrar att stå oförberedd, och dessa kraftiga linor kan används till massor av praktiska saker. Paracord är alltid bra att ha i bilen eller i väskan på vandringsturen.
Army Star har äkta fallskärmslina, som kan bära upp till 550 pund (249,50 kg) och är tillverkad av en certifierad amerikansk regeringsleverantör! Här får du the real deal: 7-strand, 3mm type paracord – Made in the US!
30 DAGARS RETURRÄTT
ENKELT ATT RETURNERA
Skandinaviens största utbud

Paracord - populär fallskärmslina


Gör dina egna smarta nyckelringar, blixtlåsremmar eller bälten med denna paracord. Som U.S. Marines uttrycker det: éImprovise, Adapt and Overcomeé. Fallskärmslinor är för dig som vägrar att stå oförberedd, och dessa kraftiga linor kan användas till massor av praktiska saker. Paracord är alltid bra att ha i bilen eller i väskan på vandringsturen. De är för soldaten, camparen eller vandraren. Du kan använda fallskärmslina till tältet, bivacken, som lina… till allt.
Vid en första anblick ser den kanske ut som en vanlig lina, men missta dig inte! En paracord är en galet hållbar fallskärmslina, som är uppbyggd runt ett rör av polyester med 7 nylontrådar i kärnan. Kombinationen av de två materialen gör att man får en élinaé med en helt grym styrka. Ursprungligen ingick linan i fallskärmar, men när fallskärmarna blev kasserade tog soldaterna med sig linorna om de skulle behöva det slitstarka materialet i en överlevnadssituation. Den starka linan har även använts i rymden, då astronauter använde den i samband med reparationen av Hubble-teleskopet.
I dag har paracord blivit ett populärt army mode, då man kan fläta fallskärmslinan så att de blir till snygga och hållbara armband, nyckelband osv. Ursprungligen började modefenomenet med att amerikanska trupper flätade armbanden för att alltid ha lina med sig, då den kan användas till allt från fiske, till att stoppa blodtillförsel vid skador eller till att reparera kläder, ryggsäckar m.m.
Army Star erbjuder många olika Rotcho paracords i snygga färger och mönster. Det är endast fantasin som sätter gränser för hur fett armband, nyckelhängare och liknande du kan göra - och kom ihåg! Vi har också nyckelringar, klickspännen m.m.