× WINTER SALE Se erbjudanden här

Army pilotjackor för män - Perfekt för den stilmedvetna maskulina mannen

Militärpilotjackor var ursprungligen midjelånga och mycket varma. Hos piloten i cockpit var det nämligen ofta trångt och väldigt kallt. Därför krävde flyguniformen en helt egen design, och det är alltså här som army pilotjackan ursprungligen kom in i bilden. För den menige soldaten på jorden var piloten i flygplanet förknippad med proviant eller undsättning. Filmens värld har också bidragit till den glorifierade pilot-imagen. Särskilt filmer som Top Gun från 1986 och Pearl Harbor för att bara nämna några av de mer kända exemplen som visar army pilotjackan från dess absolut bästa och halvt romantiska sida. Därför är en militära pilotjacka populär som vardagsjacka, och med army pilotjackor från Army Star får du en snygg jacka med massor av fighter-pilot charm. Perfekt för en maskulin look som kvinnorna älskar, nästan av instinkt älskar.
30 DAGARS RETURRÄTT
ENKELT ATT RETURNERA
Skandinaviens största utbud

Pilotjackan - ikoniskt herrmode


Pilotjackan är kanske en av de mest kända jackorna inom army fashion. Med sitt höftlånga snitt och ribbstickning vid krage, vid höften och på ärmarna har dess karaktäristiska look varit konsekvent återkommande i modevärlden och på gatan. Jackan, som kom till efter andra världskriget, fann snabbt sin väg till civilbefolkningen, där den särskilt användes av punkare och dörrvakter, liksom att den syntes med ett bandnamn på ryggen innan den senare spred sig till alla kretsar av modekläder. Ursprungligen kom pilotjackan till när man uppfann jetflyget, och piloterna plötsligt skulle stiga till högre luftlager. Det har sedan dess funnits olika utgåvor av den klassiska army jackan, som alla har haft sina modifikationer i förhållande till sin föregångare. T.ex. hade tidigare modeller av pilotjackan extra fickor och klips, så man kunde fästa luftbehållare och radioutrustning till jackan, vilket sedan blev en integrerad del av pilotens hjälm, varför dessa försvann från de militära överskottskläderna.
Den mest kända modellen är MA-1 pilotjackan, som med sin färgrika orange avigsida gjorde det lätt att se piloten om han hade blivit utskjuten över fientlig terräng. Den orange avigsidan återkommer på många av de feta design som vi har hos Army Star.
Pilotjackan, som även kallas bomberjackan, är med sin feta design skyldig till att ha smält kvinnors hjärtan genom årtionden. Du hittar de olika modellerna i vår army shop, som erbjuder dem i camouflage och enfärgat - alla med feta detaljer.