× WINTER SALE Se erbjudanden här

BDU Army Jackor för män - autentiska Battle Dress Uniforms

BDU-modellen introducerades i den amerikanska militären 1981 och användes ända fram till 2005. BDU står för Battle Dress Uniform och innefattar bl.a. jacka och byxa. Grunden till BDU jackornas långa 'livstid' var dess enkla och effektiva design: Tillverkad i slitstarkt material, effektivt camouflage och med en behaglig passform. Battle Dress Uniformen räknas i dag som den bäst beprövade uniformstypen, men BDU jackan passar även särskilt bra för vardags- och fritidsanvändning. Bland vårt breda utbud av jackor hittar du också vissa modeller som kan användas som en fet och rå armyskjorta!
30 DAGARS RETURRÄTT
ENKELT ATT RETURNERA
Skandinaviens största utbud

BDU jackor


BDU jackan är från början av 80-talet och ända fram till mitten av 00-talet användes den som standard stridsuniform hos de amerikanska styrkorna. Jackan har fått sitt namn The Battle Dress Uniform eftersom den, som namnet antyder, designades för strid och inte parader eller liknande. Uniformen är utformad med inspiration från Vietnam modellen, som var utformad efter förebild av fallskärmstruppernas uniform från andra världskriget. Det är därför inte svårt att föreställa sig vilken gedigen slitstyrka army jackan har.
BDU jackan sitter otroligt behagligt på kroppen och finns i många snygga camouflag mönster och i råa army färger. Jackan är verkligen rymlig med de många fickorna, en rå look, som garanterat kommer ge vardagslooken en maskulin kant. Det handlar med andra ord om ett stycke feta ytterkläder i original army mode, som med sin tidlöshet kan finnas i alla herrgarderober år efter år.